URBANIS
Asociatia Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania - Urbanis

a fost infiintata prin Incheierea Judecatoriei Sector 4 cu nr. 163/25.11.2011, si este inregistrata in registrul Judecatoriei Sector 4 cu nr. 97/30.12.2011 si in Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 15722/A/2011

Este o asociatie independenta, nonguvernamentala, apolitica ce are ca scop promovarea si apararea intereselor dezvoltatorilor imobiliari din Romania in vederea dezvoltarii unei piete imobiliare cat mai eficienta si profitabila dar cu respectarea principiilor de etica, transparenta, corectitudine si parteneriat.

image
image
image
Deschidem o Noua Era in domeniul imobiliar din Romania, o era fundamentata pe principii noi, pe care le consideram mai 'sanatoase', pentru o dezvoltare imobiliara sustenabila si responsabila.

Conceptul Urbanis

Cuvantul URBANIS provine din latinescul URBANUS (adj.) mai exact din Dativul /Ablativul plural al acestuia. URBANIS se traduce pe de o parte ca: "din oras sau tot ce tine de acesta". Pe de alta parte URBANIS mai insemna "ceea ce tine de civilizatie, de rafinament si in general de progresul civilizatiei umane".

Civilizat

Suntem convinsi ca asistam la inceputul unei Noi Ere in domeniul imobiliar din Romania – o era care va pune bazele unor principii noi si, speram, mai sanatoase, ce vor redefini modul in care se realizeaza dezvoltarea imobiliara.

Progres

Numele URBANIS isi are originea in latinescul urbanus (adj.), mai exact in forma sa de Dativ/Ablativ plural. Urbanis se traduce, pe de o parte, ca "din oras" sau "tot ce tine de oras". Pe de alta parte, termenul mai poarta semnificatia de "ceea ce apartine civilizatiei, rafinamentului si, in general, progresului umanitatii

  • Principii
  • Etica
  • Cercetare si inovare

Viitor

O dezvoltare civilizata, responsabila si transparenta, care aduce beneficii tuturor celor implicati

Efectele activitatii dezvoltatorilor imobiliari
Dezvoltatorul imobiliar se afla mereu intr-un echilibru fragil intre risc si castig, dar efectele activitatii sale per ansamblu sunt mereu pozitive:

Dezvoltatorii imobiliari joaca un rol foarte important in industria imobiliara, avand rolul de a reduce distanta dintre capacitatea de constructie si nevoia clientului. Dezvoltatorul imobiliar ofera un plus de valoare in termeni de design, costuri, functionalitate si locatie si desfasoara un efort lucrativ pentru a absorbi tendintele internationale, pentru a analiza asteptarile clientilor si pentru a livra produse imobiliare de o calitate cat mai buna a imobilelor construite pe baza experientei lor, acumulate in timp. In mod particular dezvoltatorul imobiliar isi asuma o serie de riscuri: investitional, fiscal, legislativ in scopul obtinerii unui profit care sa asigure pe de o parte plata cheltuielilor cu dezvoltarea, dar si asigurarea unui capital de lucru pentru construirea unor noi proiecte imobiliare.

01

unor noi unitati locative absolut necesare pentru asigurarea necesarului locativ sau pentru sporirea calitatii vietii.

02

veritabila pentru unitatile locative deja existente si contribuie astfel la scaderea pretului prin spijinirea ofertei existente.

03

prin impozitele si taxele pe care le genereaza si ajuta la cresterea si dezvoltarea tuturor industriilor auxiliare.

04

in domeniul constructiilor pentru a produce tehnologii mai eficiente, moderne si durabile de productie in acest domeniu.

Scopul Asociatiei URBANIS

Scopul Asociatiei Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania – URBANIS este de a promova si proteja interesele dezvoltatorilor imobiliari din Romania, contribuind la crearea unei piete imobiliare eficiente, profitabile si aliniate principiilor de etica, transparenta, corectitudine si parteneriat.

  1. Organizarea de conferinte, evenimente locale sau nationale, ateliere de lucru, mese rotunde, forumuri de discutii cu alte parti interesate din industrie, cum ar fi organismele guvernamentale, cumparatorii de produse imobiliare, profesionistii si consultantii din domeniul imobiliar.
  2. Organizarea de consultari, comisii, studii si comentarii pe teme de interes privind piata imobiliara.
  3. Dezvoltarea relatiilor dintre dezvoltatorii imobiliari si Guvern, ministere, alte organisme ale statului prin intermediul reprezentantilor sai, prin dezbateri si participarea activa la orice proiecte de interes pentru piata imobiliara.
  4. Promovarea eticii si aplicarea celor mai bune practici profesionale in domeniul imobiliar si in randul dezvoltatorilor imobiliari.
  5. Redactarea de  Coduri  de Conduita, Regulamente, Proceduri de lucru si orice alte documente privind activitatea dezvoltatorilor imobiliari.
  6. Dezvoltarea si mentinerea de relatii stranse cu mass-media prin intermediul unor campanii coordonate de PR, prin comunicate de presa pentru sustinerea si sprijinirea activitatii dezvoltatorilor imobiliari.
  7. Spijinirea cercetarii si inovarii in domeniul constructiilor pentru a produce tehnologii mai eficiente si mai ieftine de productie in acest domeniu.
  8. Acordarea de suport partilor interesate pentru obtinerea de informatii necesare si adecvate privind domeniul imobiliar si activitatea dezvoltatorilor imobiliari prin website-uri, blog-uri, forumuri online de discutii etc.
  9. Sustinerea aspectelor relevante pentru dezvoltatorii in discutiile cu forurile guvernamentale si non-guvernamentale, sugerand modificari de politica, facand declaratii si oferind dezvoltatorilor un front unit pe aspecte de interes comun.
  10. Va actiona ca un punct unic de informare pentru comunitatea dezvoltatorilor pentru cele mai recente evolutii in industrie. Va ajuta, de asemenea. membrii pentru a-i conecta cu experti care pot oferi sfaturi specifice dar si pentru a oferi informatii relevante consumatorilor de servicii si produse imobiliare.
  11. Va sustine o  viziune durabila si de perspectiva a dezvoltarii imobiliare.
  12. Promovarea dezvoltarii pe termen lung si durabile a industriei imobiliare din  Romania.
  13. Organizarea de vizite sau deplasari in scop de informare sau participare la reuniuni cu tematica legate de obiectivele asociatiei,  alte actiuni sau proiecte conexe.
  14. Organizarea de concursuri, expozitii, turnee, excursii, intalniri cu diverse personalitati din domeniul public sau privat ce pot sustine si promova dezvoltarea pietei imobiliare si interesele dezvoltatorilor imobiliari.
  15. Organizarea de cursuri de pregatire profesionala in domeniul imobiliar.
  16. Organizarea de dezbateri pe marginea principalelor probleme din domeniul imobiliar, la care vor fi invitate personalitati marcante ale vietii social – politice si profesionale din domeniu.
  17. Apararea prin toate mijloacele legale a drepturilor si intereselor dezvoltatorilor imobiliari.
  18. Realizarea de actiuni de informare si promovare a accesului la informatii si a participarii civice pentru promovarea pietei imobiliare si a dezvoltatorilor imobiliari.
  19. Accesarea de fonduri europene sau guvernamentale menite a sprijini obiectivele sale.
  20. Crearea si editarea de publicatii periodice, brosuri, afise si alte materiale informative;
  21. Colaborarea cu organizatii guvernamentale si neguvernamentale din tara si strainatate, institutii ale statului;
  22. Elaborarea de studii,  sondaje, analize statistice;
  23. Promovarea si dezvoltarea la nivel local a conceptelor privind integrarea in Uniunea Europeana, promovarea dezvoltarii rurale durabile, promovarea cooperarii internationale, promovarea si sprijinirea celor trei dimensiuni de baza ale dezvoltarii durabile: dezvoltarea economica, dezvoltarea sociala si protectia mediului;
  24. Elaborarea de proiecte pentru finantarea diferitelor activitati ale asociatiei.
image
Sunteti interesat?
Solicitati acum o intalnire!

"Orice reusita devine posibila doar cu sprijinul unei echipe de exceptie!"

Adiru.ro foloseste cookie-uri pentru a personaliza continutul siteului si pentru a analiza traficul.