Românii care vor să-și cumpere locuințe, prinși între două programe: „Prima Casă” și „O familie, o casă”

21 mai 2020 by Adiru

Românii care vor să-și cumpere locuințe cu credite garantate de stat mai au de așteptat până în iunie, cel puțin. Guvernul trebuie să decidă dacă aplică noua lege „O familie, o casă”, în vigoare de la începutul lunii aprilie sau prelungește vechiul program până la finalul anului. De o lună și jumătate programul e blocat. Între timp, băncile au început să crească avansul cerut pentru celelalte credite ipotecare.

Adrian Pandelescu, Director Credit24h.roAr trebui lucrurile să se mişte cât mai repede pentru că există un bazin foarte mare de clienţi care solicită acest program în continuare. Pe noi ne sună clienţii de dimineaţa până seara, avem foarte multe solicitări şi din păcate nu avem ce să le transmitem.

Noul program condiționează acordarea garanțiilor de veniturile debitorului. Acesta trebuie să aibă un venit net lunar de cel mult 4.500 de lei, dacă nu are copii, sau 7.000 de lei pe lună, dacă întreține cel puțin un copil.

Reprezentanții Fondului de Garantare, care administrează programul, spun că unii dintre cei care se încadrau în barem până acum și au dat deja avansul nu mai sunt eligibili pe noua lege.

Pentru mai multe informatii accesati:
http://stiri.tvr.ro/romanii-care-vor-sa–i-cumpere-locuin–e–prin–i-intre-doua-programe––prima-casa––i–-o-familie–o-casa–_862273_video.html#view