Programul guvernamental Noua Casa continua si in 2022

14 februarie 2022 by Adiru

Industria financiara si de credite precum si piata imobiliara din Romania saluta decizia Guvernului Romaniei de a continua finantarea programului guvernamental Noua Casa, acest program fiind cel mai de succes program guvernamental din Romania din ultimul deceniu.

Programul Noua Casa, succesorul programului Prima Casa, este cel mai avantajos produs de creditare din piata pentru achizitia de locuinte, motiv pentru care tinerii mizeaza pe el pentru a-si cumpara o locuinta.

Din 2009 si pana in prezent, aproximativ 260.000 de romani si-au cumparat imobile cu ajutorul acestor programe, majoritatea acestora fiind tineri sau tinere familii care au beneficiat de avantajele oferite de acest program, precum un avans mult mai scazut, decat cel prevazut pentru un credit imobiliar sau ipotecar clasic si o dobanda mai scazuta.

Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casa va fi în valoare de 1.5 miliarde lei, conform Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), similar cu cel din anul 2021.

Ministerul de Finante a anuntat demararea in scurt timp a noului program Noua Casa 2022, initiat de Guvernul Romaniei, dar care aduce noi facilitati in schema de finantare-garantare oferita de stat, prin Ministerul Finantelor Publice, principalul obiectiv al noului program guvernamental fiind de a facilita achizitia de locuinte adaptate standardelor de locuire moderne, cresterea calitatii spatiului de locuit si a spatiilor comune, precum si reducerea riscului seismic prin favorizarea achizitionarii de locuinte noi, consolidate sau reabilitate. Un alt efect direct al programului va fi stimularea pietei constructiilor si a tuturor sectoarelor conexe, care contribuie la un stil de viata adaptat realitatilor actuale.

Programul Noua Casă 2022 va avea urmatoarele carasteristici, iar avansul minim obligatoriu diferă în funcție de valoarea locuinței care urmează să fie achiziționată, după cum urmează:

– locuințele cu preț de maximum 70.000 Euro vor putea sa fie achizitionate cu un avans minim obligatoriu de 5%, iar procentul maxim de garantare este de 50%. 

– locuințele cu prețul cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro vor putea sa fie achizitionate cu un avans minim obligatoriu este de 15%, iar procentul maxim de garantare este 60%. 

Pentru a putea achizitiona o locuinta in cadrul programului, o persoana trebuie fie sa:

– nu dețina în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția nicio locuință, indiferent de modul în care a fost dobândită;

 – dețina în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, dar care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă.

În cadrul programului Noua Casă 2022 pot fi achiziționate și locuințe a căror valoare depășește 140.000 euro, însă proprietarul trebuie să achite diferența din alte surse. 

Credit24h.ro (www.credit24h.ro) – este divizia financiara din Grupul Sud Rezidential, fiind una dintre cele mai importante companii ce ofera solutii de creditare pentru achizitia de locuinte sau obtinerea altor tipuri de creditari din Bucuresti, avand parteneriate cu majoritatea bancilor importante din Romania si sunt oferite solutii de creditare in cel mai scurt timp posibil clientilor cumparatori interesati de achizitia unui apartament nou.

Sud Rezidential Real Estate (www.sudrezidential.ro) – este principalul promotor imobiliar al zonei de Sud a capitalei si are in portofoliu peste 100 de proiecte imobiliare si aproximativ 10.000 de apartamente noi puse in vanzari in diferite stadii de proiect si executie, fiind premiata drept cea mai puternica agentie imobiliara din Bucuresti si avand cel mai puternic brand imobiliar, de catre Clubul Profesionistilor in Imobiliare (CPI).

Echipa Credit24h.ro

Pentru orice alte detalii suplimentare, ne puteti contacta la: comunicare@sudrezidential.ro;

Telefon : 0729.572.570