Primarul Nicuşor Dan vrea să blocheze toate şantierele din 5 sectoare ale Capitalei. Edilul a propus un proiect prin care cere suspendarea planurilor urbanistice zonale. Vestea a căzut ca un trăznet pentru constructorii care spun că anularea puz-urilor va crea un haos din care vor putea ieşi în câţiva ani. Şi multe falimente.

Asociatia dezvoltatorilor imobiliari URBANIS: ”Consecinţele sunt dramatice. Întreaga piaţă imobiliară e estimată la o valoare de aproximativ 80 de miliarde de lei. Ceea ce înseamnă că 20 de miliarde, în fiecare an, pe perioada de suspendare, este posibil să se evaporeze din piaţă”.

Sorin Purice, dezvoltator: ”Ar trebui să ne întoarcem în situaţia de acum 21 de ani ceea ce este inacceptabil. Nu avem o predictibilitate asupra lucrurilor. În momentul ăsta noi am proiectat ceva, am achitat costurilor de proiectare şi urmează să refacem absolut totul”

Pentru mai multe informatii accesati:

https://observatornews.ro/social/primarul-nicusor-dan-vrea-sa-blocheze-toate-santierele-din-5-sectoare-ale-capitalei-410784.html