Anul trecut a fost, cel mai probabil, cel mai bun de la criză și până în prezent în privința numărului de locuințe noi livrate la nivel național. Conform estimărilor realizate de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro, aproximativ 62.000 de locuințe au fost finalizate în 2019 în țara noastră. Potențialul este însă mult mai mare.

La ediția trecută a emisiunii a participat și Bogdan Ivan, secretarul general al Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România Urbanis (ADIRU). Întrebat de ce nu profită dezvoltatorii de această ocazie pentru a livra și mai multe unități noi pe piață, acesta ne-a explicat că nu este o chestiune de voință, ci una legată de „posibilitatea efectivă și practică de a construi”.

Un proiect imobiliar se pregătește și se dezvoltă într-o perioadă de câțiva ani. Ca acest lucru să se întâmple, ar trebui ca dezvoltatorii să aibă încredere”, a spus Bogdan Ivan, menționând că jucătorii din domeniu se confruntă des cu probleme legate de birocrație. Pe de altă parte, spre finalul lui 2019 mai mulți dezvoltatori au anunțat achiziții importante de terenuri, deci intenționază să demareze noi proiecte.

„Să fii dezvoltator în România trebuie să fie un act de curaj, dar ceea ce mă bucură este că s-a restabilit optimismul și cred că va fi un an 2020 cu un număr record de locuințe noi și cu foarte multe proiecte noi anunțate”, a concluzionat el.

Pentru mai multe informatii accesati linkul:

https://cpi.imobiliare.ro/piata-imobiliara/potential-mare-pe-segmentul-locuintelor-noi-in-romania-ar-trebui-sa-se-construiasca-de-doua-ori-mai-multe-locuinte