Guvernul va face praf programul Prima Casă, redenumit „O familie, o casă”. Confortul, doar în poze

29 august 2019 by Adiru

Ministerul Finanţelor va modifica programul „Prima casă”, care se va numi „O familie, o casă”, şi care va fi destinat familiilor cu venituri într-adevăr mici, însă cu banii obținuți nu se va putea „cumpăra” și un confort pentru un stil de viață satisfăcător. În noua versiune a programului, locuinţele ce vor putea fi cumpărate prin programul „O familie, o casă” nu vor trebui să depăşească valoarea de 70.000 de euro, adică două camere de 50 de metri pătrați.

Solicitare către Guvern

Asociaţia Dezoltatorilor Imobiliari din România (ADIRU) solicită Guvernului, printr-o adresă, majorarea plafonului pentru cumpărarea unei locuinţe prin noul program la 95.000 de euro, deoarece plafonul actual de 70.000 euro permite achiziţia unor locuinţe cu maxim două camere, care sunt departe de un confort propice pentru o familie cu trei membri.

Dacă plafonul se va menţine la suma de 70.000 de euro, ADIRU consideră că „nu se va atinge scopul principal solicitat de către cumpărătorii de locuinţe şi anume cel legat de posibilitatea achiziţionării unor locuinţe mai spaţioase, care să asigure confortul necesar de locuire al unei familii, creşterea sumei maxime fiind de doar 3.500 euro, prin raportarea la suma deja existenţa în cadrul Programului Prima Casă de 66.500 euro”.

Pentru mai multe informatii accesati linkul:

https://www.jurnalistii.ro/guvernul-va-face-praf-programul-prima-casa-redenumit-o-familie-o-casa-confortul-doar-in-poze/