Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis, care reprezintă interesele mai multor companii cu activitate în zona de sud a Bucureștiului, avertizează că suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale la nivelul Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, propusă de primarul Nicușor Dan, va amâna inițierea proiectelor imobiliare noi cu 1-2 ani.

La acest moment, majoritatea proiectele rezidențiale, logistice, clădiri de birouri și industriale au la bază PUZ-urile deja aprobate pentru Sectoarele 2-6. Suspendarea acestora sau suspendarea aplicării acestora va face foarte dificilă edificarea unor astfel de clădiri și, în lipsa unui Plan Urbanistic General (PUG) actualizat, vor fi necesare refacerea documentatiilor urbanistice de tip Plan Urbanistic Zonal (PUZ), ceea ce înseamnă o amânare a inițierii oricărui proiect cu o perioadă de 1-2 ani (durata medie a unui PUZ) sau așteptarea trecerii termenului de suspendare propus de 24 de luni, precizează reprezentanții Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis.

In forma propusă, suspendarea se va aplica atât certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire/desființare emise, cât și celor în curs de emitere, ceea ce înseamnă că prevederile acestora pot avea efecte și pentru trecut, nu doar pentru viitor, cu efecte imprevizibile și cu potențiale prejudicii directe pentru proiectele deja inițiate.

Pentru mai multe informatii accesati:

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/dezvoltatorii-imobiliari-avertizeaza-suspendarea-puz-urilor-de-sector-va-amana-initierea-de-proiecte-noi-cu-1-2-ani-20001392