Bogdan Ivan, secretarul general al Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari, a spus la Digi24 că „pentru piața imobiliară din capitală înseamnă pur și simplu stop joc”.

„Sunt foarte multe proiecte și foarte mulți investitori care deja au cumpărat terenuri, vorbim de câteva sute de milioane de euro. Aceste terenuri prevedeau un anume regim urbanistic, adică posibilitatea de a construi. Când acel regim urbanistic se schimbă sau se suspendă, înseamnă că nu mai putem să construim. Înseamnă că am pierdut banii. Sunt investitori care voiau să investească în România și au anunțat că renunță. Numai ideea că acest lucru s-ar putea întâmpla creează foarte multe semne de întrebare la adresa României și ca și mediu investițional pentru piața imobiliară și pentru piața rezidențială”, a spus Bogdan Ivan.

El a mai spus că este „falsă” impresia că dezvoltatorii imobiliari ar construi fără respectarea regulilor sau încălcarea prevederilor de mediu: „Prin aceste PUZ-uri se stabilește clar că toate proiectele noi care sunt inițiate trebuie să aibă o suprafață de minim 30% spațiu verde. Gândiți-vă că toate acele suprafețe betonate despre care se vorbește sau terenuri virane care au amborize ar fi cu spațiu verde. Practic s-ar rezolva exact problema de care vorbește domnul Nicușor Dan și anume problema spațiului verde”.

Pentru mai multe informatii accesati:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ dezbatere-cine -pierde-si-cine-castiga-dupa-suspendarea-puz-urilor-din -bucuresti-piedone-nu-suntem-nebuni-1457814