Asociatia Dezoltatorilor Imobiliari din Romania – Urbanis, critică noua formă a programului ”Prima Casă”, redenumit ”Noua Casă”, susţinând că majorarea avansului pentru locuinţele noi face programul greu accesibil.

Asociaţia-Dezoltatorilor-Imobiliari-din-România-protestează-împotriva-modificărilor-aduse-de-Guvern-programului-Noua-Casă (1)

„O crestere a avansului, mai ales in contextul actual, face ca acest program sa fie greu accesibil pentru persoanele din acele categorii sociale, care nu dispun de resursele financiare pentru a plati avansul mentionat. In principal, acest program a fost accesat de catre tineri sau tinere familii, aflate la inceput de drum, care puteau sa-si cumpere o locuinta noua cu un avans scazut de 5%, acest avans fiind unul dintre avantajele fundamentale ale programului guvernamental. Un avans de 15 % pentru locuintele noi si asimilate, peste pragul stabilit, va conduce la un numar foarte limitat de persoane interesate sau, mai bine zis, de persoane care pot accesa acest program si mai mult decat atat, el nu mai este atractiv pentru cumparatori, fiind similar unui credit ipotecar standard, care are conditii mai avantajoase cu privire la termenul de acordare si lipsa restrictiilor impuse de programul ,,Noua Casa””, susţine asociaţia.

Pentru mai multe informatii accesati linkul:

https://www.zf.ro/constructii-imobiliare/asociatia-dezoltatorilor-imobiliari-romania-protesteaza-impotriva-19444703?fbclid=IwAR0-